Günümüzde özellikle klimalı araçların ön camlarında genellikle Atermik Cam kullanılmaktadır.
Atermik cam, içerisinde barındırdığı metalik bir kaplama sayesinde güneşten gelen UV (ultraviyole) ışınlarını süzerek güneş ışınlarından gelen ısıyı önemli bir ölçüde azaltır. Bu sayede araçların klimaları daha az çalışarak yakıt tasarrufu sağlanır.
Atermik cam içerisinde bulunan metalik kaplama, UV ışınlarının yanı sıra HGS ve OGS sinyallerinin geçişine de engel olmaktadır. Bu sebeple atermik camların üzerinde, metalik kaplama barındırmayan ve genellikle dikiz aynasının arka bölgesinde, siyah renkli ve nokta nokta olacak şekilde bir bölüm bırakılmıştır.
Atermik cam bulunduran araçlarda, OGS cihazları veya HGS etiketleri camda metalik kaplamanın bulunmadığı bu siyah bölüme yapıştırılmalıdır.
Camda metalik kaplama barındırmayan bu kısmın renginin siyah olması sizi yanıltmamalıdır. Rengin siyah olması, OGS veya HGS sinyalinin hiç geçmeyeceği şeklinde düşünülmemelidir. Tam aksine, atermik camlardaki bu siyah kısım; sinyal geçişine izin vermesi için OGS cihazı, HGS etkiketi gibi sinyal geçişini gerektiren aparatların yapıştırılması amacıyla metalik kaplama yapılmadan özel olarak bırakılmıştır.
Atermik Cam – Metalik Olmayan Bölge
Atermik camlarda, HGS etiketi siyah bölge üzerine yapıştırılmalıdır.
Atermik Cam Bulundurmayan Araçlarda OGS Cihazı veya HGS Etiketi Nereye Yapıştırılmalıdır?
Atermik cam bulundurmayan araçlarda, OGS cihazı veya HGS etiketi camı yatayda ortalayarak;
• Ayna ön cama monteli ise, dikiz aynasının montaj ayağının 5 cm aşağısına denk gelecek şekilde yapıştırılmalıdır.
• Ayna tavana monteli ise, camın üst başlangıç noktasının 5 – 10 cm aşağısına denk gelecek şekilde yapıştırılmalıdır.
• Düz ön cam bulunduran otobüs veya kamyonlarda, eğer silecekler camın alt kısmında yer almıyorsa camın alt kısmının 5 – 10 cm daha yukarısına denk gelecek şekilde, eğer silecekler camın alt kısmında yer alıyorsa bu durumda sileceklerin 5 cm yukarısına denk gelecek şekilde yapıştırılmalıdır.